Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2020-04-28

Hur din smartphone kan förstöra ditt förhållande

2020-04-28
Logo
Ludvig Carlsson

Det råder ingen tvekan om det, vi är beroende av våra smartphones. För de flesta av oss är de det sista vi tittar på på kvällarna och sedan det första vi tar upp på morgonen. Enligt en studie från Dr James A Roberts växer vårt beroende bara alltför. För den genomsnittliga europeiska kontrollerar de sin smartphone cirka 150 gånger per dag.

Till att börja med kanske detta inte låter som en betydande mängd. Men när du tar bort tiden vi sover, tror specialisten att det ska vara en gång var sjätte och en halv minut. Detta har en mängd problem, inte minst våra relationer med partners, vänner, familj, kollegor och mer.

Avslag och trasiga relationer

Hur din smartphone kan förstöra din relation

I en vuxen relation, och till och med i en casual relation, finns det vissa hörnstenar som håller det framgångsrikt. Vi måste känna förtroende, ärlighet och också en känsla av att vi behövs eller ville. Tyvärr är det här problemen uppstår. Ofta kallad 'fubbing', förkortat från 'telefon-snubbning', finns det en stigande trend att partner känner sig avvisade när de andra kontrollerar sin telefon. Det orsakar inte bara små argument i förhållanden, det blir en ledande orsak till uppdelningar och skilsmässor - det växer snabbt tillsammans med barn, pengar och sex.

Nyligen publicerades en studie i Psychology of Popular Media. I slutändan fann de en koppling mellan relationer osäkerhet och beroende av smartphones. Dessutom var de som sa att deras partners var mycket beroende i allmänhet mindre nöjda i förhållandet.

Vid denna tidpunkt bör vi notera att det inte är smarttelefonanvändningen i sig som orsakar brister i en vuxen relation eller en avslappnad relation. Istället är det beroendet för att kontrollera telefonens och beroendet av sådana enheter.

Konkurrens

När smartphones först kom in på marknaden var det en bra tid eftersom det innebar att vi kunde kolla e-post, Facebook, de senaste nyheterna, vädret och absolut allt utan att öppna en bärbar dator. Vi kan vara på tåget, i en tandläkares väntrum, mitt i ingenstans och fortfarande kolla våra telefoner. Med tiden gick de från att vara en lyx till en nödvändighet och detta är problemet.

Smartphone och relationstitel

Tyvärr, i vissa relationer, en partner kvar känns som om de är med i en tävling. De känner behovet av att tävla med en mobiltelefon om deras partners uppmärksamhet, och detta är ohälsosamt. Om vi ​​kan hänvisa till en annan studie, finns det en koppling mellan teknik som avbryter partner och;

  • Lägre tillfredsställelse i en relation
  • Lägre tillfredsställelse i livet
  • Högre konflikt
  • Depressiva symtom

Mer och mer tillåter vi smartphones att avbryta och störa den värdefulla tiden vi har med nära och kära. När en partner sitter och tittar på den andra stirrar på sin mobila enhet, skickar det ett meddelande om att enheten är viktigare. Härifrån får vi en klyftan och en hög risk för misslyckande med vuxendejting (https://kkontakter.se/sverige/vuxendejting/). Naturligtvis är de negativa konsekvenserna av detta väl dokumenterade.

Slutsats

Teknik är viktigt, och det är så att hålla kontakten med vänner och släktingar, men är det värt att ignorera våra partners bara för att oändligt bläddra igenom Facebook eller Twitter? Låt oss inte få våra partners att känna sig avvisade och som om de behöver tävla om vår uppmärksamhet. Varför inte minska användningen av din smartphone och ha den som en lyx igen? Personliga anslutningar kommer ALLTID att vara mer värdefulla. Försök minska ditt förtroende för din smartphone och se vad som händer.

Om du läser detta på din partners vägnar, visa dem den här artikeln och låt oss ansluta igen. Låt inte teknik och smartphones ta över en sak som gör människor speciella; vackra, komplexa relationer!

8.5

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

Tinak711, 37, Malmö

Tinak711

Ålder: 37
Malmö
annalauridsen1851, 34, Stockholm

annalauridsen1851

Ålder: 34
Stockholm
harambemyngga7, 38, Göteborg

harambemyngga7

Ålder: 38
Göteborg
jasminexu881, 29, Söderhamn

jasminexu881

Ålder: 29
Söderhamn
larsand2, 40, Göteborg

larsand2

Ålder: 40
Göteborg
Mrhosam20102, 24, Stockholm

Mrhosam20102

Ålder: 24
Stockholm
srkiboy2, 22, Göteborg

srkiboy2

Ålder: 22
Göteborg
cassyvip373, 29, Uppsala

cassyvip373

Ålder: 29
Uppsala
ahmadhorani5, 45, Malmö

ahmadhorani5

Ålder: 45
Malmö
zjinseok, 34, Göteborg

zjinseok

Ålder: 34
Göteborg
rompanda512, 35, Karlstad

rompanda512

Ålder: 35
Karlstad
marvinsuur97, 24, Falun

marvinsuur97

Ålder: 24
Falun

Totalt +11134 medlemmar i Sverige

Mars 27 - April 26, 2024

+6494

män

+4640

kvinnor

335

online nu

+372

registrerad idag


Vår blogg

Effekten av moderna medier på Vuxen dating

Effekten av moderna medier på Vuxen dating

Idag finns det fler människor på vuxen dating och vuxen chatt än någonsin tidigare. Oavsett om det är Kkontakter.se eller något annat, de är otroligt populära.

24 2020
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar