Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2021-06-24

Pengar frågor i Dating

2021-06-24
Logo
Ludvig Carlsson

I början av ett dejting förhållande tenderar man att äta ute och ha andra planerade aktiviteter. Även om detta är en rolig tid är det alltför lätt att pengar (betalning för aktiviteter) skapar obehag. Här reflekterar jag över några sätt att undvika detta. Den här reflektionen handlar inte om vem som ska betala för vad, om män ska förväntas betala och så vidare. Jag kommenterar här endast beteenden som jag har bevittnat och som kan uppfattas som smaklösa.

Money Matters In Dating

Låt oss börja med en anmärkning om planeringen av dejten.

Jag tycker att det är oerhört avskräckande när en man använder frasen "ta med dig ut" när han föreslår en utflykt. Det är en hänvisning till pengar och de mest välmenande män gör det; de använder frasen som kod för "jag betalar", men det är nedlåtande och rent ut sagt störande. Ersätt "Kan jag bjuda ut dig på..." med "Vill du gå på..." eller "Ska vi gå på...". Förhoppningsvis dejtar du en vuxen som följer med dig till något ställe; hon ska inte tas dit. Jag tar barnet till skolan eller till läkaren. Jag blir inte skjutsad till en restaurang.

Restaurang

Den vanligaste situationen med betalning är att äta på restaurang. Ah, så många "don'ts" här... Och ja, jag har sett allt. Detta är en icke uttömmande lista över saker som en man aldrig bör göra på en restaurang.

  • (a) Kommentera priserna på menyalternativ, till exempel "det är bäst att den här biffen för 60 dollar är god".
  • (b) Säg åt din sällskap att beställa vad hon vill; hon är vuxen, hon vet redan att hon kan göra det.
  • (c) Nämn uttryckligen att det är du som ska betala; kommentarer som "det är min bjudning", "sprudla, det bjuder jag på" är alltid smaklösa. När jag en gång gick runt och letade efter middagsplatser, avvisade jag ett ställe för att det var för flott; min partner svarade "Oroa dig inte, jag betalar". Nej, nej.... säg aldrig det. Jag kanske bara inte kände för ett fint ställe.
  • (d) Se inte chockad ut eller rulla med ögonen när du får notan eller kommentera beloppet.
  • (e) Ta inte en evighet på dig att beräkna dricksbeloppet; gissa snabbt tjugo procent av summan även om det inte är korrekt.
  • (f) Börja inte gå igenom den specificerade räkningen; om inte något ser massivt fel ut, dissekerar du den inte.
  • (g) Ta inte med dig kvittot; får det att se ut som om du för ett konto. Du kan titta på ditt kreditkortskonto senare.
  • (h) Betala inte med kontanter; det är oelegant och gör pengar osmakligt synliga. I samband med detta bör du alltid ha ett reservkreditkort med dig; det är inte ovanligt att ett kort slumpmässigt nekas.

Vin kan vara knepigt. Om du väljer en flaska från en omfattande vinlista kan priserna gå iväg. Jag är stolt över hur jag hanterar denna situation. Eftersom jag har en viss vinkunskap frågar jag om jag får välja vinet. Jag frågar min partner om han eller hon har allmänna preferenser (t.ex. "Är Malbec okej?") och väljer sedan en flaska till ett måttligt pris. Du bör fråga henne om hennes preferenser, välja en flaska som du har råd med och sedan pröva ditt val med henne. Det skulle vara mycket olämpligt om hon i stället föreslog något upprörande.

Gåvor

Money on the First date

Ett annat område där pengar spelar in är gåvor. Vad gör du när du inte har känt någon särskilt länge och hennes födelsedag kommer upp? Du skulle vilja ge henne en present, men har ingen aning om vad hon skulle vilja ha. Så varför inte ta med henne till en butik (till exempel en boutique) och låta henne välja något som hon gillar? Låter det som en bra idé? Nej! Det är en fruktansvärd idé. Hon begränsas av er budget, som hon inte känner till. Tittar hon på prislappar och tittar på ditt ansikte för att få en reaktion? Frågar hon dig helt enkelt? Det är så väldigt pinsamt! Och sedan finns pressen att hitta något som hon tror att du också skulle gilla. Tänk om hon inte gillar något eller om det är en ovanlig storlek och känner att hon måste hitta något? Ge henne istället blommor och vin (om hon gillar vin). Och ordna en trevlig middag. Vem tycker inte om blommor? Gåvor behöver inte vara funktionella.

Matlagning

Ni bestämmer er för att ni ska laga mat tillsammans och går till mataffären för att handla först. Om middagen kommer att vara hemma hos henne och hon börjar betala i butiken finns det ingen anledning att bråka med henne. Om du föredrar att betala, gör det snabbt innan hon hinner ta fram sitt kort. Men försök inte att dela upp varorna och försök inte betala tillbaka till henne för något slumpmässigt du plockade upp (säg att du behövde en tandborste). Försök absolut inte att ge henne pengar för dina varor. Jag hade en gång någon som tvingade mig att lägga pengar i min handväska i en affär; konstigt och obehagligt och obehagligt. Säg bara tack och kom ihåg: inga kontantbyten.

På dessa tidiga dejter är en annan utmaning att hitta bra samtalsämnen. Pengar är inte ett bra ämne, oavsett sammanhang. Det är bäst att lämna pengar utanför och njuta av romantiken.

8.6

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

asdsadasd, 34, Lidköping

asdsadasd

Ålder: 34
Lidköping
agnesjelkmusic10, 25, Uppsala

agnesjelkmusic10

Ålder: 25
Uppsala
Mrryrezene7, 24, Göteborg

Mrryrezene7

Ålder: 24
Göteborg
dannasorenseen, 39, Mariestad

dannasorenseen

Ålder: 39
Mariestad
bajskorv9, 26, Sigtuna

bajskorv9

Ålder: 26
Sigtuna
adona, 32, Täby

adona

Ålder: 32
Täby
Jabbiebless1, 35, Stockholm

Jabbiebless1

Ålder: 35
Stockholm
Hanna, 25, Uddevalla

Hanna

Ålder: 25
Uddevalla
Jasiek197610, 43, Stockholm

Jasiek197610

Ålder: 43
Stockholm
bellajonsson123, 23, Sundsvall

bellajonsson123

Ålder: 23
Sundsvall
irina2, 31, Umeå

irina2

Ålder: 31
Umeå
jennyraaa, 36, Täby

jennyraaa

Ålder: 36
Täby

Totalt +11640 medlemmar i Sverige

Maj 14 - Juni 13, 2024

+6790

män

+4850

kvinnor

88

online nu

+388

registrerad idag


Vår blogg

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar