Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2021-05-21

Fem bedrägerier på nätet att undvika

2021-05-21
Logo
Ludvig Carlsson

Nätdejting är en del av dagens kultur, och är ofta behäftad med samma frustrationer och konstigheter som när man söker kärleken personligen. På nätet handlar det dock kanske inte om att leta efter kärlek på fel ställen, utan om att leta efter kärlek bland fel personer.

Det finns tusentals bedrägerier som flödar runt i internets avlägsna hörn, alla fruktansvärda i sin egen rätt. Men de mest kränkande och grova är de som utnyttjar dem som bara försöker hitta en potentiell partner eller en kärleksförbindelse.

Om du är med i nätdejtingspelet bör försiktighet och utbildning vara din strategi. Den hjärtskärande sanningen är att om något verkar för bra för att vara sant är det förmodligen det. Läs på om dessa fem vanliga nätdejting bedrägerier så att du bättre kan skydda dig mot bedräglig tillgivenhet.

1. Betala mina räkningar Penelope

Huvudmålet för de flesta nätbedrägerier är att få en utbetalning av något slag. Detta kan komma i form av att be om presentkort eller pengar för att täcka hushålls- och resekostnader. "Oskyldiga" omnämnanden av obetalda räkningar kan bli till överföringar av tusentals dollar som är avsedda att laga ett hål i en gipsvägg eller laga ett läckande tak; allt för att hålla ett bedrägerioffers partner på nätet i bekvämlighet.

Five Online Dating Scams To Avoid

På samma sätt presenteras bedrägerier för pengar ofta som en svår ekonomisk situation av något slag. Här är exempel på historier att hålla utkik efter:

 • "Jag tänkte flyga iväg, men det visar sig att min hund måste opereras och jag har inte råd med både operation och flygbiljett".
 • "Jag har precis förlorat mitt jobb och har svårt att betala min hyra och mina hushållsavgifter."
 • "Min plånbok/väska har blivit stulen och de har rensat mina konton!"
 • "Jag fick en sjukhusräkning med posten och jag har ingen försäkring; den är skandalöst hög."
 • "Någon har stulit min fina mountainbike från mitt garage."

2. Flakey Phil

Om ditt online kärleksintresse ständigt hittar på ursäkter för att inte träffas personligen är det en betydande röd flagga. Uttrycket "något kom emellan" kan bara användas så många gånger, och deltagare i nätdejting bör bara ha en viss tolerans för ombokade möten eller för att bli helt och hållet satta av.

Vanliga ursäkter för att skjuta upp dejter eller inte träffas är bland annat följande:

 • De har drabbats av en sjukdom eller skada (lätt att hävda under de senaste månaderna).
 • En nödsituation i familjen har uppstått och de måste ta hand om den.
 • De har mycket arbete som de måste få gjort och de har helt enkelt inte tid att gå ut.
 • De "somnade" och det är därför de inte svarade på dina meddelanden.
 • De har inte tillräckligt med pengar för att resa för att träffa dig, eller att deras bil har gått sönder.

3. Ivriga Edgar

Det finns ingen officiell tidslinje för hur ett förhållande ska utvecklas, men det betyder inte att du ska ignorera röda flaggor som din gör. Om din onlineanslutning bekänner djupa känslor tidigare än vad som kan verka lämpligt, ta ett steg tillbaka och omvärdera lite. Tidigt (till och med så snabbt som en dag eller två) kanske de säger att de aldrig har känt så här för någon tidigare, eller delar med sig av intima detaljer och hemligheter om sig själva som de påstår att de aldrig har berättat för någon annan. Bedragare använder sig av dessa taktiker för att inge sina offer en känsla av tillit, för att få dem att tro att deras älskling anförtror sig åt dem på en nivå som ingen annan i deras liv kan mäta sig med.

Vissa bedragare går till och med så långt att de förklarar sin kärlek eller föreslår giftermål mycket tidigt. Ett ord gäller: var försiktig. Fortsätt antingen med extrem försiktighet eller avsluta kommunikationen helt och hållet; om dina instinkter utlöses av för mycket ömhet för tidigt är det troligt att din friare inte har de mest romantiska avsikterna i åtanke.

4. Olivia utomlands

Hur man undviker nätdejtingbedrägerier?

Långdistansrelationer är tuffa. De är ännu tuffare när du inte ens har träffat personen ... och det verkar inte troligt att du kommer att göra det inom kort. Faktum är att det går bortom det tuffa - det är rent av misstänksamt.

Ett vanligt tema i nätdejtingbedrägerier är en person som påstår att han eller hon arbetar utomlands (t.ex. på en oljerigg eller i ett byggprojekt) eller att han eller hon ska resa utomlands under en viss tid. Eller så säger de att de besöker vänner eller släktingar i ett annat land. Detta gör det mycket lättare att undvika att träffas personligen, och kan också skapa en legitimt klingande anledning att be offren om pengar. De kan hävda att de inte har pengar för att ta sig hem, eller att de blev rånade under semestern. Om någon du pratar med på nätet ber dig att överföra pengar är det mer än troligt att du är mottagare av en bluff.

5. Nyfikna Ned

Att lära känna någon ger dem inte rätt att få veta alla detaljer om ditt liv. Om du märker att din friare på nätet är ovanligt intresserad av vissa aspekter av ditt liv - som din exakta adress, din bank eller ditt personnummer - ska du springa iväg (bildligt talat). Ibland är den här typen av undersökande frågor starkt förklädda och ställs utan vidare. Men oftare än man kan tro är det så att bedragaren inte bryr sig om att dölja frågan särskilt väl alls, eller så kommer han eller hon direkt och frågar dig direkt.

Du behöver inte vara artig om Nosey Ned trycker på obekväma frågor på dig - särskilt om du har vägrat att svara minst en gång. Om det var någon som verkligen respekterade dig och brydde sig om din bekvämlighet skulle de sluta (eller förhoppningsvis inte ställa den här typen av frågor till att börja med). Tyvärr kan bedragare vara ganska tålmodiga och ibland vinna ett offers förtroende under månader eller till och med år. Om en bedragare sänker sitt offers garden och tröttar på deras beslutsamhet är det mycket lättare att få känslig information ur dem.

Hur du skyddar dig mot bedrägerier vid nätdejting

Alla på en dejtingsajt eller app är inte bedragare. Och det är inte din lott i livet att bli ett offer. Olyckliga saker kan hända, men genom att ta ett proaktivt och försiktigt tillvägagångssätt för att kommunicera med människor på nätet kan du minska risken för att bli ett mål avsevärt.

 • Ge aldrig ekonomisk eller personlig information till någon, oavsett hur väl du känner dem eller hur pålitliga de verkar vara.
 • Skicka aldrig pengar eller presentkort till någon som du bara har träffat eller kommunicerat med på en dejtingwebbplats, app, plattform för sociala medier eller via telefon.
 • Lita på någon närstående om ditt nya förhållande. Om de tycker att något inte stämmer, ta deras ord och råd allvarligt i beaktande.
 • Läs på din internetleverantörs resurser för att vara säker på nätet.
 • Lägg inte ut detaljer om ditt liv på sociala medier. Bedragare kan lätt kamma igenom din profil och utvinna information som gör dig till ett utmärkt mål.
 • Gör en omvänd sökning på de bilder som personen har på sin profil för att säkerställa att de inte tillhör någon annan.

Om du misstänker att en person som du har pratat med på nätet är en bedragare kan du rapportera deras profil till dejtingsidans administratörer.

8.4

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

nicolle067, 32, Katrineholm

nicolle067

Ålder: 32
Katrineholm
katerinalundstrom45, 34, Malmö

katerinalundstrom45

Ålder: 34
Malmö
valentina6969, 34, Helsingborg

valentina6969

Ålder: 34
Helsingborg
srkiboy2, 22, Göteborg

srkiboy2

Ålder: 22
Göteborg
blairla, 34, Kristianstad

blairla

Ålder: 34
Kristianstad
Aliakbarrasoli177, 21, Göteborg

Aliakbarrasoli177

Ålder: 21
Göteborg
rebecca3, 30, Skellefteå

rebecca3

Ålder: 30
Skellefteå
quepasacabron7, 23, Gävle

quepasacabron7

Ålder: 23
Gävle
Hanna, 25, Uddevalla

Hanna

Ålder: 25
Uddevalla
xinixea, 36, Åkersberga

xinixea

Ålder: 36
Åkersberga
cassyvip373, 29, Uppsala

cassyvip373

Ålder: 29
Uppsala
Alessia34566, 30, Karlstad

Alessia34566

Ålder: 30
Karlstad

Totalt +5856 medlemmar i Sverige

April 26 - Maj 26, 2024

+3416

män

+2440

kvinnor

74

online nu

+196

registrerad idag


Vår blogg

Allt om öppen dejting

Allt om öppen dejting

Öppen dejting är en mycket lös term och många hittar olika definitioner som passar deras situation. Vad betyder termen egentligen? De flesta skulle säga att det

22 2021
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar