Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2021-05-28

Hur online dejtingplattformar använder data för att hitta den perfekta matchningen

2021-05-28
Logo
Ludvig Carlsson

I dagens teknikdrivna era verkar "kärlek vid första ögonkastet" ha blivit mer som "kärlek vid första svepningen". Framväxten av tjänster som nätdejting har inte bara revolutionerat konceptet dejting utan också gett människor mer tekniskt avancerade alternativ för att hitta sin sanna kärlek.

Hur online dejtingplattformar använder data för att hitta din perfekta matchning

Men hur fungerar egentligen nätdejting och vem bestämmer vilka två personer som är rätt för varandra? Vad är orsaken till den ständigt ökande populariteten för nätdejtingappar och hur kan du använda dessa plattformar för att hitta din perfekta match?

Hur nätdejting använder data för att hitta den perfekta matchningen

Matchning på nätdejtingplattformar baseras på den information som användarna tillhandahåller.

Processen för att hitta den perfekta matchningen börjar så snart användaren registrerar sig på nätdejtingsajten eller -appen. Webbplatserna ställer många frågor (i genomsnitt 50-500) för att fastställa användarens hobbies, passioner, tycke och smak. Detta hjälper till att skapa en profil med tillräckliga detaljer som gör det möjligt för systemet att hitta den person som de söker.

När du till exempel ansluter dig till en viss nätdejtingsajt kommer du förmodligen att få frågor om din längd, vikt, hårfärg, kroppstyp och andra detaljer som piercingar och tatueringar för att nämna några. Nästa uppsättning frågor brukar baseras på dina intressen och föredragna fritidsaktiviteter. Du måste ange information om dina favoritfilmer, författare, skådespelare, böcker, låtar och så vidare. De flesta sajter frågar också om dina religiösa övertygelser, politiska åsikter och långsiktiga relationsmål, t.ex. om du vill ha barn eller inte.

I nästa omgång måste du besvara de flesta av dessa frågor en andra gång - förutom att du nu måste besvara dem ur din ideala partners synvinkel så att svaren ger en inblick i vad du förväntar dig av den person du söker.

Olika sajter använder olika algoritmer och sökmönster för att hitta den mest kompatibla partnern för en viss användare, men några av de viktigaste faktorerna för matchmaking är ålder, religion, utbildning, inkomst och så vidare. Ofta används också ansiktsigenkänning för att avgöra vilken person som användaren kommer att finna mest attraktiv. Detta görs med hjälp av en bildbehandlingsprogram vara som filtrerar resultaten efter att ha analyserat de potentiella matchningarnas egenskaper med den idealbild som tillhandahålls (eller beskrivs) av den aktuella användaren.

Hur man använder online dejtingtjänster för att hitta sin perfekta själsfrände

Eftersom matchningarna görs på grundval av användarens svar, går det helt emot hela syftet med online dating tjänster att lämna ofullständig eller felaktig information. Men oavsett hur enormt mycket tekniken har utvecklats och hur unikt två personer kan "matcha" enligt sökresultaten, är det självklart att du inte kan förlita dig enbart på en maskins förutsägelser för att avgöra vem du ska spendera resten av ditt liv med.

Det är inte så att resultaten är felaktiga, utan det faktum att resultaten bygger på begränsad information som kanske inte tar hänsyn till vem du kommer att vara som person inom exempelvis de kommande tio åren. Människor förändras på otaliga sätt under hela livet och ett personlighetstest eller liknande algoritmer kan inte förutsäga hur du eller din partner kommer att mogna under de kommande åren.

Matchmaking på nätdejtingplattformar

För att få nätdejting att fungera för dig ska du därför se till att följa dessa bästa tips.

Gör lite själssökande

Innan du börjar leta efter din själsfrände måste du göra lite själsforskning på egen hand. Tänk på dina mål och strävanden i livet och vad du verkligen vill ha ut av förhållandet eller av din partner för den delen. Om du ställer upp dina prioriteringar kan du beskriva din önskade dejt på ett bättre sätt och i slutändan få bättre sökresultat.

Träffas personligen

Kommunikation på nätet bör inte ersätta kommunikation ansikte mot ansikte. Om ni inte kan träffas personligen, försök då med videosamtal åtminstone en gång för att få en mer exakt och "verklig" bild av personen.

Var sann mot dig själv

För att se till att resultaten blir så korrekta som möjligt bör du först ge korrekt information om dig själv. Var unik, men skriv din profil tydligt och sanningsenligt. Var inte blyg för att nämna dina prioriteringar, för om du döljer dem i det här skedet är det troligt att det kan leda till besvikelser senare.

Vad du ska tänka på när du söker en partner på dejtingsajter på nätet

Online dejtingplattformar kommer att visa dig användarprofiler som stämmer väl överens med det du beskrev tidigare. Om du fortfarande har svårt att bestämma dig för vilka du ska gå vidare med kan följande tips vara till hjälp.

Kontrollera att personens foto stämmer överens med den ålder som anges. Många människor kanske, trots att de är ärliga med sin ålder, lägger upp äldre bilder för att de är "bättre".

Om systemet ger dig en matchning men du inte tycker att personen är särskilt attraktiv på fotot, ge det en chans och träffa dem ändå. Du kanske dras till deras personlighet och kommer att trivas.

Sexdejtingtjänster på nätet använder sofistikerade affärsmodeller, detaljerade algoritmer och datautvinning för att hjälpa användarna att hitta den själsfrände de har sökt efter. Miljarder medlemmar registrerade på många plattformar över hela världen är det definitiva beviset på hur effektiva dessa tjänster är.

8.7

Author profile

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Jag började skriva i en ganska mogen ålder, ursprungligen var det ett sätt att släppa ut ackumulerad energi och känslor, men gradvis förvandlades det till en hobby, och nu ger det till och med en liten inkomst, även om det inte är mitt huvudsysselsättning.

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

luciennedupuis, 39, Karlshamn

luciennedupuis

Ålder: 39
Karlshamn
titianna4moi, 32, Norrköping

titianna4moi

Ålder: 32
Norrköping
dannasorenseen, 39, Mariestad

dannasorenseen

Ålder: 39
Mariestad
bellajonsson123, 23, Sundsvall

bellajonsson123

Ålder: 23
Sundsvall
Lokso10, 47, Karlskrona

Lokso10

Ålder: 47
Karlskrona
Annie30, 31, Stockholm

Annie30

Ålder: 31
Stockholm
idabengtsson378, 34, Stockholm

idabengtsson378

Ålder: 34
Stockholm
sony54ma, 32, Kalmar

sony54ma

Ålder: 32
Kalmar
korinax6, 36, Linköping

korinax6

Ålder: 36
Linköping
giva, 34, Värnamo

giva

Ålder: 34
Värnamo
sweetlove50, 33, Alingsås

sweetlove50

Ålder: 33
Alingsås
linna66, 31, Stockholm

linna66

Ålder: 31
Stockholm

Totalt +11712 medlemmar i Sverige

Mars 23 - April 22, 2024

+6832

män

+4880

kvinnor

791

online nu

+391

registrerad idag


Vår blogg

Fem bedrägerier på nätet att undvika

Fem bedrägerier på nätet att undvika

Nätdejting är en del av dagens kultur, och är ofta behäftad med samma frustrationer och konstigheter som när man söker kärleken personligen.

21 2021
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Allt om öppen dejting

Allt om öppen dejting

Öppen dejting är en mycket lös term och många hittar olika definitioner som passar deras situation. Vad betyder termen egentligen? De flesta skulle säga att det

22 2021
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar