Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2017-10-17

Finns det en koppling mellan sex och ett lyckligt förhållande?

Logo
Ludvig Carlsson

Under en lång tid har det sagts att par som har mer sex kommer ha ett lyckligare förhållande. Men vi har forskat på det och bevisen tyder på ingen länk alls. Hur kan det vara? Ja, vi borde påpeka att frekvens och kvalitet är två skilda saker. Är mycket dåligt sex bättre än mindre otroligt sex? Mer än så är det svårt att definiera frekvens eftersom det betyder olika för olika människor. Vissa kanske är nöjda med sex två gånger i veckan, andra kanske behöver/vill ha mer.

Det finns så klart anledning att överanalysera; det kan finnas en enkel anledning varför sex och lyckliga förhållanden inte alltid hör ihop. Till exempel, har forskarna frågat rätt frågor eller på rätt sätt? Resultaten faller ihop och vi har inte utnyttjat möjligheten att fråga par.

Nyligen gjordes framsteg inom det hr området i Florida tack vare University of Tennessee och Florida State University. För att bestämma om frågesättningen spelade roll i resultaten utvecklade de två olika sätt att mäta nöjdheten bland gifta par. På ena sidan ställdes direkta frågor; till exempel frågades deltagarna om de höll med påståendet ’vi har ett bra förhållande’. Med dessa frågor var svaret svart eller vitt utan detaljer. Det här har varit sättet som de flesta studierna har misslyckats med att finna en länk mellan frekvens och nöjdhet. ’Hur nöjd är du med din partner/ditt förhållande?’ används också vanligen.

I nya studien bestämde sig forskarna att använda en mindre direkt metod för att bestämma hur någon känner sig. Deltagarna var tvungna att göra snabba beslut medan de tittade på en bild på sin partner för varje positivt eller negativt ord dem fick. Här ifrån kunde nöjdheten mätas med tiden som det tog deltagaren att bestämma om ett ord var positivt eller negativt.

När deltagarna kunde skilja ut positiva ord snabbt men inte negativa ord tydde det på en nöjd partner. Jämfört med direkta frågor lät den här metoden magkänslan komma fram utan att tänka för mycket. Efter dessa omedelbara reaktioner frågades deltagarna hur många gånger de haft samlag under senaste fyra månader och svaret var intressant.

De flesta studierna på ämnet har hittat ett svagt samband mellan uttryckt nöjdhet och frekvens. Med automatiska nöjdheten och frekvens, med mindre direkta metoden, fanns ett ’signifikant samband’. Gifta par som hade mer sex kunde utskilja positiva ord snabbare när de tittade på sin partner.

8

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

mohammadhosin, 35, Stockholm

mohammadhosin

Ålder: 35
Stockholm
idabengtsson378, 34, Stockholm

idabengtsson378

Ålder: 34
Stockholm
Emilly54, 34, Västerås

Emilly54

Ålder: 34
Västerås
Eviii24, 24, Köping

Eviii24

Ålder: 24
Köping
berhanegebray2, 38, Falkenberg

berhanegebray2

Ålder: 38
Falkenberg
monalii25, 26, Stockholm

monalii25

Ålder: 26
Stockholm
jeanettepettersson4, 22, Täby

jeanettepettersson4

Ålder: 22
Täby
Samson452, 31, Stockholm

Samson452

Ålder: 31
Stockholm
Neellie9, 26, Malmö

Neellie9

Ålder: 26
Malmö
mablekroos1421, 39, Halmstad

mablekroos1421

Ålder: 39
Halmstad
vallentina, 35, Helsingborg

vallentina

Ålder: 35
Helsingborg
Jakhkeabdule16, 24, Jönköping

Jakhkeabdule16

Ålder: 24
Jönköping

Totalt +5856 medlemmar i Sverige

April 29 - Maj 29, 2024

+3416

män

+2440

kvinnor

147

online nu

+196

registrerad idag


Vår blogg

Påverkar omogenhet dejting?

Påverkar omogenhet dejting?

När det gäller förhållanden finns det många vanliga problem vi måste lösa och ett av dem största är övergången från ’mig’ till ’oss’. För dem utan erfarenhet utav vuxna förhållanden kan det vara svårt att navigera, men betyder det att omogenhet helt kan stoppa oss från att dejta?

15 2017
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Facetime är mycket bättre än bilder

Facetime är mycket bättre än bilder

Med den ökande interneten senaste tiden har online-dejting blivit allt vanligare i samhället. För bara femton år sen fanns det stigma kring att träffa någon online men nu börjar 20% av alla förhållanden där. Och många industriexperter tror att det antalet kommer öka till 50% år 2031.

13 2017
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Frågor du aldrig ska ställa på en första dejt

Frågor du aldrig ska ställa på en första dejt

Oavsett om du träffar någon från internet eller om ni varit vänner ett tag är den första dejten väldigt viktig. Om den går bra kan du få ett nytt förhållande, och det kanske till och med blir den sista “första dejten” du går på. Du kanske skrattar när vi säger det här, men det kommer ju ske så småningom. Därför kommer du inte heller vilja fatta fel beslut, och med “fel ebslut” menar vi… sådana här frågor.

11 2017
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar