Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2017-10-15

Påverkar omogenhet dejting?

2019-04-23
Logo
Ludvig Carlsson

När det gäller förhållanden finns det många vanliga problem vi måste lösa och ett av dem största är övergången från ’mig’ till ’oss’. För dem utan erfarenhet utav vuxna förhållanden kan det vara svårt att navigera, men betyder det att omogenhet helt kan stoppa oss från att dejta?

För inte så länge sen ställdes jag en enkel fråga: vad är det viktigaste du någonsin har gjort åt en partner? När jag tänkte efter förstod jag att jag bara har varit villig att ge fysiskt. Jag ville så klart också berätta att jag var lyhörd, hjälpsam, duktig på att lyssna och städade, lagade mat och hjälpte göra min partners dag lättare. Men det kunde jag inte. I nuläget är mitt längsta förhållande ett år, men det fanns problem där redan från början. Det var faktiskt bitterhet och osäkerhet som utgjorde största delen av vår resa tillsammans och vi var mest tillsammans för att det var lättare än att vara ensamma.

Med den här enkla frågan bröts alla mina relationer ner och jag förstod plötsligt varför alla mina förhållanden hade misslyckats. När det gäller förhållanden är jag omogen och gör vad som helst för att slippa vara öppen och släppa in någon annan. Alla mina förhållanden har kretsat kring det fysiska utan någonting emotionellt.

Först försökte jag klandra det på tidigare misshandel, men nu känns det som om jag själv måste ta ansvar. Tiden kanske är inne att ta ansvar för dem problem jag skapar och det är dags att mogna i förhållanden, dags att välja att kämpa istället för fly när en partner vill att jag ska vara med emotionellt öppen. När jag tänkte igenom all den här informationen och vad den innebar tog det mig inte länge att inse att jag håller folk på avstånd för att skydda mitt hjärta. Med det är inte för att jag är rädd att bli sårad, utan rädd att bli älskad.

Om jag tror att jag har hittat någon som kan älska mina brister och stanna med mig i många år framöver, strider jag emot tills dem blir trötta och lämnar mig. Under en lång tid har jag varit så arrogant och saboterande att jag inte har insett att jag måste bli älskad som alla andra. Jag har två sidor som kämpar inom mig, en som vill bli älskad och en som är rädd för vad som kommer hända; för det mesta fattar andra sidan taget och jag trycker bort alla andra.

Om du känner likande och vet precis hur jag känner mig ta lite tid att reflektera innan du börjar dejta igen. Nyligen har jag varit rädd att du, hur mycket du än tycker om mig, kommer tröttna på mina brister och försvinna. Hur mycket vi än går ihop och hur lovande det än verkar finns det alltid något i bakhuvudet som förstör varje förhållande jag har.

Hur kan jag få kontroll över det här och låta någon älska mig? Hur släpper jag in någon där ingen annan har varit? Jag vet att det måste börja med mig. Om jag fortsätter att gömma mig från kärleken kommer jag förbli ensam, så jag måste komma förbi den här rädslan. Vi börjar diskussionen; har du svårt med samma problem? Kämpar du eller flyr du när kärleken närmar sig?

8.7

Author profile

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Jag började skriva i en ganska mogen ålder, ursprungligen var det ett sätt att släppa ut ackumulerad energi och känslor, men gradvis förvandlades det till en hobby, och nu ger det till och med en liten inkomst, även om det inte är mitt huvudsysselsättning.

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

wmisscrayzi, 39, Vallentuna

wmisscrayzi

Ålder: 39
Vallentuna
quepasacabron7, 23, Gävle

quepasacabron7

Ålder: 23
Gävle
Laura34, 34, Falköping

Laura34

Ålder: 34
Falköping
mariapersson872, 37, Göteborg

mariapersson872

Ålder: 37
Göteborg
sweetlove50, 33, Stockholm

sweetlove50

Ålder: 33
Stockholm
Mrryrezene7, 24, Göteborg

Mrryrezene7

Ålder: 24
Göteborg
5midomody584, 35, Tumba

5midomody584

Ålder: 35
Tumba
irina2, 31, Umeå

irina2

Ålder: 31
Umeå
amaahm10, 25, Karlskrona

amaahm10

Ålder: 25
Karlskrona
berhanegebray2, 38, Falkenberg

berhanegebray2

Ålder: 38
Falkenberg
https://rev.kkontakter.se/user/1075907/21, 35, Uppsala

https://rev.kkontakter.se/user/1075907/21

Ålder: 35
Uppsala
trebbou, 32, Stockholm

trebbou

Ålder: 32
Stockholm

Totalt +14821 medlemmar i Sverige

November 05 - December 05, 2023

+8645

män

+6176

kvinnor

223

online nu

+495

registrerad idag


Vår blogg

Facetime är mycket bättre än bilder

Facetime är mycket bättre än bilder

Med den ökande interneten senaste tiden har online-dejting blivit allt vanligare i samhället. För bara femton år sen fanns det stigma kring att träffa någon online men nu börjar 20% av alla förhållanden där. Och många industriexperter tror att det antalet kommer öka till 50% år 2031.

13 2017
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Frågor du aldrig ska ställa på en första dejt

Frågor du aldrig ska ställa på en första dejt

Oavsett om du träffar någon från internet eller om ni varit vänner ett tag är den första dejten väldigt viktig. Om den går bra kan du få ett nytt förhållande, och det kanske till och med blir den sista “första dejten” du går på. Du kanske skrattar när vi säger det här, men det kommer ju ske så småningom. Därför kommer du inte heller vilja fatta fel beslut, och med “fel ebslut” menar vi… sådana här frågor.

11 2017
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Onlinedejting: 4 stora missuppfattningar

Onlinedejting: 4 stora missuppfattningar

Onlinedejting är ett fantastiskt verktyg för de som jobbar hemifrån eller inte riktigt har tid att interagera med andra människor utanför jobbet. Dock kan de vara svårt att lyckas när det inte tas på allvar. Det finns flera missuppfattningar om onlinedejting och det kan hindra många. Nedan har vi listat de fyra största missuppfattningarna av alla!

9 2017
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar