Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2021-01-22

Allt om öppen dejting

2021-01-22
Logo
Ludvig Carlsson

Öppen dejting är en mycket lös term och många hittar olika definitioner som passar deras situation. Vad betyder termen egentligen? De flesta skulle säga att det handlar om två personer som vill lära känna varandra samtidigt som de håller sig undan att binda sig på riktigt. Dessutom är monogami inte en prioritet eftersom båda är nöjda med att ha öppna förhållanden med andra.

Allt om Casual dating

allt om casual dating

KK-förhållanden är inte alls samma sak som öppen dejting eftersom det inte finns några mål med att gå vidare förbi den platonska fasen. Öppen dejting antyder att båda parterna bedömer den andra för att avgöra om något seriöst skulle kunna hända mellan dem.

Detta kan vara ett bra sätt att börja för personer som precis kommit ut från ett långtidsförhållande; om de känner att de inte är riktigt redo att kasta sig in i ett bundet förhållande kan de börja dejta öppet och låta det byggas upp med tiden. Detta kommer hjälpa till att etablera om det finns något där utöver sexet, eller om två personer bara inte passar ihop.

Termen kan vara förvirrande och det finns många viktiga frågor som behöver besvaras för att vara tydlig med ämnet;

Är det ett förhållande?

avslappnat möte

- I korthet, nej. Den viktigaste skillnaden mellan dem båda är termen “förhållande” och hur hängivenheten fungerar i båda. Till exempel skulle de flesta definiera ett förhållande som ett romantiskt partnerskap med hängivenhet och något slags löfte. Öppen dejting behöver inte ha hängivenhet, så därför kan det inte kategoriseras som ett förhållande.

Är det ett öppet förhållande?

- Återigen är det korta och lätta svaret nej. Ett “öppet” förhållande är som en fas före själva förhållandet där båda parterna ser om det finns någon potential att fortsätta träffas. Ett öppet förhållande är ett som redan har en hängivenhet, men som har en öppenhet som tillåter dem att dejta eller ha sex med andra. Den viktiga skillnaden här är hängivenheten, eftersom det finns en nivå av hängivenhet i ett öppet förhållande.

Är det “utan förbehåll”?

- Avsikten är skillnaden mellan dessa två termer, igen, eftersom om två personer har sex utan förbehåll tyder det på att de inte har någon avsikt att ta det vidare. När det gäller öppen dejting finns det åtminstone en möjlighet till att det skulle kunna gå längre om båda skulle vilja det.

Kan personer som dejtar “öppet” dejta andra också?

- Det finns inget enkelt svar på den här frågan eftersom varje situation är olika. Det lättaste sättet att avgöra vilket sorts förhållande någon är i är att diskutera det med den andra personen; om den ena tror att de bara dejtar öppet så har den andra full rätt att också göra det. Detta kan förändras med tiden om båda parter bestämmer att de vill lägga till hängivenhet av valfri grad. Återigen sker detta efter en gemensam diskussion.

8.8

Author profile

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Jag började skriva i en ganska mogen ålder, ursprungligen var det ett sätt att släppa ut ackumulerad energi och känslor, men gradvis förvandlades det till en hobby, och nu ger det till och med en liten inkomst, även om det inte är mitt huvudsysselsättning.

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

dfgvt, 26, Borås

dfgvt

Ålder: 26
Borås
Sanna, 34, Eskilstuna

Sanna

Ålder: 34
Eskilstuna
amelia7, 31, Stockholm

amelia7

Ålder: 31
Stockholm
wamad80779, 24, Motala

wamad80779

Ålder: 24
Motala
annalauridsen1851, 34, Stockholm

annalauridsen1851

Ålder: 34
Stockholm
silviaerikssen, 34, Västervik

silviaerikssen

Ålder: 34
Västervik
EmanAlahmad818, 39, Sundsvall

EmanAlahmad818

Ålder: 39
Sundsvall
vallenttina07001, 34, Täby

vallenttina07001

Ålder: 34
Täby
Tinak711, 37, Malmö

Tinak711

Ålder: 37
Malmö
sjdhsdu2, 32, Trelleborg

sjdhsdu2

Ålder: 32
Trelleborg
Olika, 34, Malmö

Olika

Ålder: 34
Malmö
wallabror10, 38, Hässleholm

wallabror10

Ålder: 38
Hässleholm

Totalt +11712 medlemmar i Sverige

Mars 23 - April 22, 2024

+6832

män

+4880

kvinnor

791

online nu

+391

registrerad idag


Vår blogg

Dating under Lockdown: 6 tips för online dating

Dating under Lockdown: 6 tips för online dating

Online dejting har inte slutat mitt i koronaviruspandemin - så här är några tips för trevliga möten med nya människor online och via videochatt

2 2020
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Flickor svarar inte på dejtingsajter?

Flickor svarar inte på dejtingsajter?

Nyligen träffade jag den här tjejen och hon gav mig sitt nummer. Vi började skicka SMS och ringa varandra. Sedan ringde jag till henne en dag och vi pratade i cirka 30 minuter

11 2020
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar