Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2020-10-29

Dating under karantän: Video har förändrat reglerna för romantik

2020-10-29
Logo
Ludvig Carlsson

Dating år 2020 är annorlunda än det någonsin varit tidigare. Singlar inför karantäner, distansering riktlinjer och restaurang restriktioner tvingas komma med kreativa sätt att ansluta. Det är en modig ny värld av videodating och maskerade möten, och den kommer med en helt ny uppsättning romantik regler.

Masker är ett måste dejting tillbehör

Undrar du vad du ska ha på dig på första dejten? Medan små svarta klänningar och knapp-up skjortor aldrig kommer att gå ur stil, det finns ett nytt tillbehör som singlar ser som ett måste: en mask.

Dating under karantän

Faktum är att de med en maskerad hållning kan skada sina chanser att ens få ett date. Det beror på att en majoritet av singlarna - 58% - skulle vägra att träffa någon som inte hade en mask.

Dessutom säger två tredjedelar av de tillfrågade (63%) att de skulle insistera på att ha en ansiktsmask på ett personligt datum. Siffran inkluderar 22% som alltid vill ha masker och 41% som bara vill ta bort masken om de sitter. Ytterligare 9% av singlarna skulle inte träffas personligen ens med en mask, vilket bara lämnar 28% som skulle vara bekväma på ett masklöst date.

Singlar omfamnar videodating

Naturligtvis är det inte alltid möjligt att gå på ett personligt datum med låsning regler som varierar från stat till stat. Med singlar som fortfarande längtar efter att få kontakt med varandra behövs en lösning. Och det är här videodating kommer till sin rätt.

Oavsett om det är Zoom, Hangouts, FaceTime eller en annan tjänst, för nästan hälften av singlarna i undersökningen, har pandemin väsentligt ökat deras intresse för videodating.

46% säger att upplevelsen av social distansering har ökat sin önskan om video-sexchatt med online dating-kontakter . Det sätter dem i skarp kontrast till de 5% som säger att de aldrig skulle prova det. Under tiden hade 7% redan videodating när koronakrisen började, och 42% säger att deras åsikt är oförändrad av den.

Det typiska första dejten förändras

Videodating har också haft en inverkan på hur ett typiskt första date ser ut. För många singlar är det perfekta första datumet fortfarande middag och en film. Men hur det händer har uppdaterats för videochatt-eran.

26% av de frågade om deras ideala distanserade datum säger att det handlar om att titta på samma film från sina separata hem. För 24% tillagas samma måltid från separata hem. Andra toppidéer för virtuellt date inkluderar att göra en online pubquiz tillsammans-men-separat (18%), göra en virtuell museumsturné (16%) och till och med träna tillsammans online (7%).

Spellista är den senaste datingtrenden

Video Dating under karantän

Ökningen av videodating har också inneburit att man navigerar efter nya dejtingsregler - och till och med en ny dejtingstrend. Glöm spöken och manschetter, den senaste datering termen att lära sig är "spellista".

Spellista är när du har flera videodate uppradade för en enda natt, nästan som om du lägger till dem i en spellista eller video kö.

Det är ett fenomen i början men ett som kan bli allt vanligare: 31% av människorna - nästan en av tre - säger att de antingen har eller vill spela någon. Under tiden säger en av tio singlar (11%) som har använt videodating under pandemin att de har spelats upp av någon annan.

Videodating kan vara en väg till kärlek

Spellista kan eller kanske inte vara goda nyheter för singlar (svaret på det beror sannolikt på din åsikt om speed dating, till vilken spellista är något av en kusin). Vad som är bra nyheter är att videodating inte handlar om första dejten. För vissa är det ett sätt att hitta kärlek.

42% av singlarna i undersökningen sa att de skulle vara glada att hänvisa till någon de bara hade träffat via video som sin pojkvän / flickvän / partner

Och detta är inte den enda milstolpen för förhållanden som går virtuellt: 26% av singlarna säger att de skulle vara glada att presentera en ny partner för vänner och familj via en grupp videochatt.

Slutligen säger 48% av singlarna att det är möjligt att bli kär i någon du bara har haft chansen att träffa via video. Det visar att kärleken inte kommer att stoppas av en pandemi. Inte när du kan hitta den utan att ens lämna huset.

Om denna undersökning: all statistik baserad på en undersökning av 1090 singlar från Storbritannien, USA och Kanada. Undersökning beställd av EliteSingles i oktober 2020. All data som används är anonym.

10

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

korinax6, 36, Linköping

korinax6

Ålder: 36
Linköping
upplandis8, 30, Falun

upplandis8

Ålder: 30
Falun
violeta2adriana7, 32, Ystad

violeta2adriana7

Ålder: 32
Ystad
hafizwahedi459, 21, Borås

hafizwahedi459

Ålder: 21
Borås
Hassan3, 22, Gävle

Hassan3

Ålder: 22
Gävle
caroline5, 32, Norrköping

caroline5

Ålder: 32
Norrköping
jenifer003, 32, Uppsala

jenifer003

Ålder: 32
Uppsala
Mrryrezene7, 24, Göteborg

Mrryrezene7

Ålder: 24
Göteborg
Korvensmamma9, 34, Göteborg

Korvensmamma9

Ålder: 34
Göteborg
roxie, 35, Vänersborg

roxie

Ålder: 35
Vänersborg
gbslynan, 22, Kungälv

gbslynan

Ålder: 22
Kungälv
idabengtsson378, 34, Stockholm

idabengtsson378

Ålder: 34
Stockholm

Totalt +11351 medlemmar i Sverige

Mars 30 - April 29, 2024

+6621

män

+4730

kvinnor

483

online nu

+379

registrerad idag


Vår blogg

Bra intryck på första dejten - 6 topptips

Bra intryck på första dejten - 6 topptips

Det finns sanning i ordspråket "du får inte en andra chans att göra ett bra första intryck", varför att vara snabb, beredd och inte alltför

3 2020
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar