Vår blogg, 2021-07-23 Den dubbla standarden i dating

2021-07-23
Logo
Ludvig Carlsson
I den moderna dejtingvärlden, även med den flitiga användningen och variationen av

I den moderna dejtingvärlden, även med den flitiga användningen och variationen av dejtingsajter som finns tillgängliga idag, finns det fortfarande ett gammaldags tankesätt som är vanligt bland män - detta är föreställningen att en kvinna inte kan tas på allvar om hon omfamnar sin sexuella frihet och har haft mer än en handfull sexuella partners. Hon anses vara lätt och billig; hon är inte "tillräckligt bra" för att ens övervägas som relationsmaterial, än mindre för att förtjäna titeln hustru.

Dubbelmoral i dejting

Män kan fortfarande ligga med så många kvinnor de vill, samtidigt som de får beröm av sina vänner för det "antal kroppar" de har samlat på sig. Som en kvinna som är ärlig och verbal om att hon tycker om sex, med en önskan att ha en mängd olika sådana njutbara upplevelser, har jag bevittnat den motreaktion som nämns ovan. Balansen är så orättvist ur balans.

Ska jag hålla tyst om min kärlek till sex eller ska jag betraktas som alltför promiskuös, stämplas, dömas och inte göras till äktenskapsmaterial?

Vilken man vill ha sex med en kvinna som inte njuter av sig själv eller som inte har erfarenheten att ge honom fantastiskt sex? Bara för att jag besitter en vagina måste jag vara jungfrulig och ren? Detta är de frågor som kröp upp i mitt huvud när ämnet dubbelmoral föll i mitt knä och blev ett viktigt diskussionsämne.

Dubbelmoralen störde mig och irriterade mig. Jag började undersöka och göra min research. Jag gick till män i mitt liv som jag visste skulle kunna diskutera ämnet öppet och ärligt. Från ex till platoniska vänner och till och med män som jag för tillfället sexdejtade(https://kkontakter.se/sverige/sexdating/). Några av förklaringarna till dubbelmoralen var mycket sorgliga, andra var tydligt påverkade av miljö och uppfostran. En man berättade för mig att en kvinna bör ha få partners eftersom hennes kropp kan bära barn och inte bör "skadas", den bör bevaras för att vara hälsosam för barnafödandet. En annan berättade för mig att han ansåg att en kvinna som hade flera sexpartners inte skulle kunna ta honom på allvar och att hon hade en högre potential att skada honom. Sedan berättade en annan för mig att han inte kunde stå ut med tanken på att hans kvinna var med andra män. Svaren på frågan verkade ta upp ännu djupare frågor.

Dating skillnader i dejting

Är vi verkligen inte i kontakt med oss själva sexuellt sett, även i vår tid? När jag fortsatte att göra min hemläxa och verkligen förstå det här ämnet kom jag på svar som var helt logiska.

För många år sedan började jag min collegekarriär med psykologi som huvudämne. Den karriären kom aldrig att förverkligas, men jag har ägnat hela mitt liv åt att lära mig om mänsklig psykologi, på ett eller annat sätt. Jag tycker att det är en av de mest fascinerande sakerna i livet. De mest opartiska svaren på frågorna med dubbla måttstockar kom från en extremt erfaren kvinna och en man som jag anser vara mycket framgångsrik, direkt och verklig. Deras svar var nästan identiska. Manligt ego, helt enkelt. Det typiska manliga egot är så känsligt, och det är därför som dubbelmoralen existerar överhuvudtaget. Min hjärna förstod denna idé nästan omedelbart. Samtidigt gjorde teorins enkla komplexitet mig ledsen. Varför är vårt samhälle uppbyggt på ett sådant sätt att män känner att det är egot som gör dem till mer av en man? Detta väckte så många frågor, kanske för en framtida artikel.

Under tiden tror jag att våra kroppar, både manliga och kvinnliga, är utformade för att njuta av sex. Jag tror att om vi är säkra och inte skadar någon, inklusive oss själva, bör sex vara befriande och njutbart. Utan stigmatisering. Jag hade ingen aning om att dubbelmoralen skulle visa sig vara så komplex.

Author:

10

Vår blogg

Skapa din profil i dag och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar

This site uses cookies. We use cookies for proper functioning of web-site and to analyse our traffic. You consent to our cookies if you continue to use our website.