Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2020-09-15

Dålig grammatik: Hur påverkar det din dejtingsprofil online?

2020-09-15
Logo
Ludvig Carlsson

Dating kan vara svårt, och samtidigt som man klär sig trevligt och väljer roliga aktiviteter kan hjälpa människor att få datum finns det en speciell färdighet som kan göra eller bryta ditt online dating-liv. Den här färdigheten är så viktig att människor kanske inte ens inser att det är därför de inte får datum eller håller ett förhållande. Den färdigheten är att använda rätt grammatik och stavning.

Dålig grammatik vid online dating

När människor ser dålig grammatik och stavning, antingen i en text eller i en online dating-profil, kan det få människor att verka mindre daterbara. Hur påverkar elak grammatik och stavning dating? I en ny studie frågade Word Tips mer än 1 000 personer som aktivt hade daterat det senaste året om skrivvanor för framtida datum. Inte bara hittade de ofta grammatik och stavfel, men de såg också andra meddelandefel som människor kanske inte har övervägt. Här är några av resultaten.

Första intrycken

Så, hur viktigt är grammatik och stavning när man dejtar? Enligt studien uppgav 71% av de tillfrågade att en persons stavning och grammatik i texter direkt korrelerade till deras intelligens. Endast 11% instämde inte i detta uttalande. Nästan 7 av 10 personer (69%) bedömde romantiska intressen på deras stavning och grammatik i texter.

Kvinnor (78%) var sexton procentenheter mer benägna att bedöma människor baserat på denna färdighet än män (62%). På frågan om dålig stavning och grammatik var en affärsbrytare vid dejting, sa 68% av de tillfrågade att det inte var, jämfört med nästan 1 av 3 som sa att det var. Kvinnor var två gånger mer benägna än män att avbryta ett förhållande om personen de träffade hade dålig stavning och grammatik.

Stava och du kommer att ta emot

Nästan hälften (47%) av personerna i studien avslöjade att korrekt stavning och grammatik var mer attraktiva än att få gåvor. Kvinnor var sju procentenheter mer benägna att känna sig så. Mer än 4 av 10 svarande (43%) sa att utmärkta skrivförmåga var att föredra framför att insistera på att betala för ett datum. Män (47%) tyckte starkare om denna aspekt än kvinnor (39%).

Men när människor tittar på någons online-dejtingsprofil, vilka är de största avstängningarna? För män är de tre viktigaste sakerna som får dem att svepa åt vänster på en profil alltför redigerade foton (51%), dålig stavning och grammatik (39%) och omogenhet (39%). Dålig stavning och grammatik (51%), överförtroende eller kakhet (45%) och omogenhet (38%) var de största avstängningarna för kvinnor.

Mest oattraktiva misstag

Dålig grammatik i dejtingsajt

Många misstag kan inträffa när man skriver, men vissa var mer motbjudande än de som svarade på enkäterna. Studien visade att det mest oattraktiva misstaget en potentiell friare kunde göra var att konsekvent skicka meddelanden för svåra att förstå (74%). De följande tre oattraktiva kategorierna bestod av att människor var frustrerade över romantiska partners som missbrukade ordformer. Hälften av de tillfrågade var frustrerade över felstavade ord.

Intelligent ordförråd är nyckeln

Mer än 3 av 4 personer tyckte att ett ordförråd på hög nivå var attraktivt. Kvinnor var återigen mer benägna att känna sig så här än män. Endast 9% av respondenterna tyckte att det var oattraktivt och 15% kände sig likgiltiga om det.

De som använde ordförråd på hög nivå i sina sexdating profiler var nästan två gånger mer benägna att ha gått på fem eller flera datum de senaste sex månaderna jämfört med dem som inte gjorde det. Men de som använde avancerad ordförråd när privata meddelanden spöks oftare.

Den mest betydande avhämtningen från denna studie var att personer med bättre stavnings- och grammatikfärdigheter var mer benägna att gå på datum oftare. Om någon rullar igenom dejtingsprofiler kan fel göra en individ mindre benägen att ge någon en tanke igen. Så det kan vara bäst att ta en titt igen på din profil om du inte får många datum. Det kan finnas en enkel lösning på ditt problem: redigering.

8.4

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

Annie30, 31, Stockholm

Annie30

Ålder: 31
Stockholm
Naifat12214, 21, Trollhättan

Naifat12214

Ålder: 21
Trollhättan
quepasacabron7, 23, Gävle

quepasacabron7

Ålder: 23
Gävle
mesaxa, 34, Linköping

mesaxa

Ålder: 34
Linköping
lriia11, 31, Jönköping

lriia11

Ålder: 31
Jönköping
silviaerikssen, 34, Västervik

silviaerikssen

Ålder: 34
Västervik
cvcxxc, 34, Stockholm

cvcxxc

Ålder: 34
Stockholm
karin12, 31, Eskilstuna

karin12

Ålder: 31
Eskilstuna
alice, 32, Luleå

alice

Ålder: 32
Luleå
adrianna, 36, Lerum

adrianna

Ålder: 36
Lerum
karin12, 31, Borås

karin12

Ålder: 31
Borås
violeta2adriana7, 32, Ystad

violeta2adriana7

Ålder: 32
Ystad

Totalt +5856 medlemmar i Sverige

April 29 - Maj 29, 2024

+3416

män

+2440

kvinnor

118

online nu

+196

registrerad idag


Vår blogg

Bra intryck på första dejten - 6 topptips

Bra intryck på första dejten - 6 topptips

Det finns sanning i ordspråket "du får inte en andra chans att göra ett bra första intryck", varför att vara snabb, beredd och inte alltför

3 2020
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Online-Dating för nybörjare - 7 tips

Online-Dating för nybörjare - 7 tips

Världen av online-dejting kan vara svårt för nybörjare. Men du har redan gjort rätt val, du letar efter de bästa online-datingtips för att se till att din datingsresa är framgångsrik.

19 2020
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Dags för en digital dejting

Dags för en digital dejting

Några av oss överträffar 30 dagar med Stay-at-Home. För de utan boo kan det betyda 30 dagar utan den söta söta fixen, den heta kopplingen eller

4 2020
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar