Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2017-10-19

Att dejta och påbörja ett förhållande efter skilsmässan

Logo
Ludvig Carlsson

Vi vill alla tro på det sagolika slutet men varje förhållande får inte ett lyckligt slut. Hälften av alla giftermål slutar nu i skilsmässor efter kärleken från tidiga skeden försvinner. Med den ökande skilsmässofrekvensen har forskare börjat titta på hur skilsmässoprocessen påverkar tankegångarna och vi kommer gräva lite djupare idag.

I studien intervjuades skilda män och kvinnor mellan 21 och 63 år gamla. Målet i slutändan var att diskutera hur de såg på sin upplevelse och hur de använde upplevelsen i kommande intima förhållanden. Efter att ha analyserat intervjuerna var överväldigande åsikten att intimitet efter skilsmässan handlar om vänskap, att respektera skillnader och en viss grad av självständighet.

Sista poängen var speciellt viktigt, då deltagarna ansåg att det var viktigt att vara självständig med egna mål, intressen, aktiviteter och finanser. Intressant nog tyckte deltagarna att ett förhållande borde vara ett samarbete, inte att ’två ska bli som en’. Båda ska respektera sina egna identiteter och många deltagare noterade att konfliktlösandeförmågan var viktig. De sa slutligen även att god kommunikation och vissa delade aktiviteter var bra utan att tillförlita sig allt för starkt på varandra.

För dem flesta deltagarna hade de dem här målen för pågående eller framtida förhållanden eftersom de ansåg att dem saknades i det tidigare giftermålet. När man tittar tillbaka på intervjuerna verkar det som dem flesta deltagarna var överens om det viktigaste i förhållanden. Det såg också sin skilsmässa som ett positivt steg mot att tänka om hur ett förhållande ska se ut för att fungera i längden.

Vad gäller framtiden fanns det skilda åsikter om de skulle hitta en ny partner. Men många kände sig optimistiska och trygga i att de kunde använda sina tidigare misstag för att hitta rätt förhållande i framtiden.

8.5

Author profile

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Jag började skriva i en ganska mogen ålder, ursprungligen var det ett sätt att släppa ut ackumulerad energi och känslor, men gradvis förvandlades det till en hobby, och nu ger det till och med en liten inkomst, även om det inte är mitt huvudsysselsättning.

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

Kyomuhendotinna4, 30, Uddevalla

Kyomuhendotinna4

Ålder: 30
Uddevalla
wamad80779, 30, Nässjö

wamad80779

Ålder: 30
Nässjö
cvcxxc, 34, Stockholm

cvcxxc

Ålder: 34
Stockholm
amandaa, 36, Stockholm

amandaa

Ålder: 36
Stockholm
matilde12, 32, Karlstad

matilde12

Ålder: 32
Karlstad
pelinerdal9, 23, Norrtälje

pelinerdal9

Ålder: 23
Norrtälje
upplandis3, 30, Borlänge

upplandis3

Ålder: 30
Borlänge
Leeangelina7, 39, Stockholm

Leeangelina7

Ålder: 39
Stockholm
Naifat12214, 21, Trollhättan

Naifat12214

Ålder: 21
Trollhättan
hejhej9, 22, Ludvika

hejhej9

Ålder: 22
Ludvika
Flaminia, 31, Stockholm

Flaminia

Ålder: 31
Stockholm
dfgvt, 26, Borås

dfgvt

Ålder: 26
Borås

Totalt +11712 medlemmar i Sverige

Mars 22 - April 21, 2024

+6832

män

+4880

kvinnor

732

online nu

+391

registrerad idag


Vår blogg

Finns det en koppling mellan sex och ett lyckligt förhållande?

Finns det en koppling mellan sex och ett lyckligt förhållande?

Under en lång tid har det sagts att par som har mer sex kommer ha ett lyckligare förhållande. Men vi har forskat på det och bevisen tyder på ingen länk alls. Hur kan det vara? Ja, vi borde påpeka att frekvens och kvalitet är två skilda saker. Är mycket dåligt sex bättre än mindre otroligt sex? Mer än så är det svårt att definiera frekvens eftersom det betyder olika för olika människor. Vissa kanske är nöjda med sex två gånger i veckan, andra kanske behöver/vill ha mer.

17 2017
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Påverkar omogenhet dejting?

Påverkar omogenhet dejting?

När det gäller förhållanden finns det många vanliga problem vi måste lösa och ett av dem största är övergången från ’mig’ till ’oss’. För dem utan erfarenhet utav vuxna förhållanden kan det vara svårt att navigera, men betyder det att omogenhet helt kan stoppa oss från att dejta?

15 2017
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Facetime är mycket bättre än bilder

Facetime är mycket bättre än bilder

Med den ökande interneten senaste tiden har online-dejting blivit allt vanligare i samhället. För bara femton år sen fanns det stigma kring att träffa någon online men nu börjar 20% av alla förhållanden där. Och många industriexperter tror att det antalet kommer öka till 50% år 2031.

13 2017
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar