Uppkopplad dejting för alla! Uppkopplad dejting för alla!
1 / 4

Gratis registrering i Sverige!

4 step registration

Steg 1

Ditt kön?

Steg 2

Ditt födelsedatum?

Vår blogg, 2017-10-08

Är ett öppet förhållande en bra lösning?

Logo
Ludvig Carlsson

Låt oss vara djävulens advokat en stund: monogama förhållanden funkar inte. Om de gjorde det skulle vi inte ha helt löjliga antal skilsmässor och otrohetsaffärer. Är vi biologiskt utformade att vara med och samma partner hela livet ut? Börjar vi först nu förstå att det är otroligt lätt att få kontakt med mer än en person?

I dagens samhälle är öppna förhållanden inte accepterade än, men du måste medge att så länge alla är medvetna om situationen så är det väl ändå bättre än att vara otrogen och skilja sig?

Logistiken hos ett öppet förhållande

När ett öppet förhållande är ordnat ordentligt kan det vara en underbar upplevelse. Å ena sidan är du i ett fast förhållande med någon du har en djup koppling till och gillar att spendera ditt liv med. Å andra sidan är du fri att följa alla dina sexuella impulser. Om det inte fungerar blir det snart ett svart hål av avundsjuka, självhat, osäkerhet och hat… Men vi kan säga samma sak om monogama förhållanden, eller hur?

Vi kan inte jämföra de två och säga att det ena är “bättre” än det andra, det blir helt fel då. Med det sagt kan vi absolut se upp till dem som försöker få öppna förhållanden att fungera, eftersom de har kommit till insikten att alla relationstyper kan gå fel på ett eller annat sätt.

Att hacka systemet

De som har lyckats hitta lyckan med ett öppet förhållande tror ofta att de har hackat systemet på något sätt. Efter att ha upplevt ansvaret och besvikelsen som kan medfölja ett monogamt förhållande har de haft modet att berätta för andra människor precis vad de vill ha. Istället för att ge sig på samma sak igen och få sitt hjärta krossat, har de insett vad de letar efter i en partner. Det är sådant mod som företagare, musiker och konstnärer behöver i sitt yrke; tron på att de kan lyckas där många har misslyckats före dem.

Förhållanden är jobbiga

För icke-monogama personer är en sak säkert; de vet att deras situation inte nödvändigtvis är bättre eller sämre än monogama förhållanden. Även om du skulle ha ett helt öppet förhållande med total frihet kan du ändå inte få allt du vill, besluten du fattar får ändå konsekvenser.

När yngre personer kommer upp till 30-årsåldern måste de fatta beslutet om de vill ha barn eller inte och hur denna dynamik skulle fungera. Självklart finns det aldrig ett rätt svar, vi är alla unika och det kan vara olika från situation till situation. Om du någonsin funderat på att ta upp ämnet om ett öppet förhållande med en partner måste du fråga dig själv vad du är villig att ge i gengäld. Intimitet? Tillhörighet? Stabilitet? BEkvämlighet? Pengar?

Sammanfattning

Ibland kan man få sitt öppna förhållande att fungera, men det är inte tillräckligt många som försöker. Istället försöker de hålla sig monogama och kväver hur de känner (och vad de verkligen vill ha). De kommande åren hoppas vi att fler ger det en chans, eftersom det nuvarande systemet med att gifta sig och hålla sig till en partner uppenbarligen inte fungerar!

8.5

Author profile

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Hej alla, jag heter Eva och jag älskar att skriva och lära mig språk! Förutom svenska talar jag även engelska, danska och tyska, och jag håller på att lära mig spanska. Som innehållsförfattare är jag ny, men jag får snabbt erfarenhet!

Tusentals svenska medlemmar
som söker Sex här

ilikeballs1, 29, Göteborg

ilikeballs1

Ålder: 29
Göteborg
dalona3411, 34, Jönköping

dalona3411

Ålder: 34
Jönköping
nicolleee2, 30, Härnösand

nicolleee2

Ålder: 30
Härnösand
alice, 32, Lidingö

alice

Ålder: 32
Lidingö
eveline06, 32, Halmstad

eveline06

Ålder: 32
Halmstad
allegria4, 31, Strängnäs

allegria4

Ålder: 31
Strängnäs
adrianna, 36, Lerum

adrianna

Ålder: 36
Lerum
hansika, 35, Linköping

hansika

Ålder: 35
Linköping
gumiisabaa8, 40, Trollhättan

gumiisabaa8

Ålder: 40
Trollhättan
monalii25, 26, Stockholm

monalii25

Ålder: 26
Stockholm
jeniferr01, 32, Stockholm

jeniferr01

Ålder: 32
Stockholm
Eviii24, 24, Köping

Eviii24

Ålder: 24
Köping

Totalt +11712 medlemmar i Sverige

Mars 22 - April 21, 2024

+6832

män

+4880

kvinnor

732

online nu

+391

registrerad idag


Vår blogg

Att dejta en kort tjej: 10 saker du borde veta

Att dejta en kort tjej: 10 saker du borde veta

Hur kort är en kort tjej? Tja, det beror på din egen längd, allt är ju relativt. Dock ska vi inte djupdyka i vad “kort” betyder, Istället ska vi ge dig tio saker du borde veta om du dejtar en kort tjej!

6 2017
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Hur du får långdistansförhållanden att överleva

Hur du får långdistansförhållanden att överleva

Efter ett svårt uppbrott finns det inget bättre sätt att få kontakt med en annan människa och samtidigt låta sig själv kopplas bort från det misslyckade förhållandet som att skaffa ett engångsligg. Självklart skulle vi aldrig rekommendera att fatta beslut i stundens hetta, då ett engångsligg snabbt kan leda till missförstånd och blandade känslor.

4 2017
Peter Jönsson

Peter Jönsson

Dating expert, copywriter

Att föra konversation innan man träffar någon från en dejtingsida

Att föra konversation innan man träffar någon från en dejtingsida

Tack vare den senaste utvecklingen inom onlinedejtingens värld befinner vi oss nu i en riktigt spännande tid då vi kan träffa personer som är lika oss själva. Efter att ha träffat någon är det naturligt att skicka några mejl och få igång konversationen online. Dock är det en helt annan sak att förflytta denna relation till att träffas i verkligheten. Innan du träffar din dejt rekommenderar vi att du följer dessa råd.

28 2017
Eva Berglund

Eva Berglund

Expert in languages, aspiring writer

Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor! Fler män behöver flirta med sexiga kvinnor!

Skapa din profil i dag

och se till att ha lite kul ikväll!

Registrera dig

Confirm your email

Ladda upp bild

Sök medlemmar